od Admin » úte 25. lis 2008 8:24:57
Ano, stránky umpires.cz jsou nazvány oficiálními z důvodu, že se zde objevují oficiální informace, nominace apod., ale jedná se čistě o soukromý a nedotovaný (až na výjimky) projekt, který se snaží fungovat už nějakou řádku let. Za tu dobu se stránky několikrát změnily a rozšířily. K poslední změně došlo koncem minulého roku a to, že se změnilo kompletně celé jádro stránek. Cílem bylo vytvořit systém, který by převážně menežoval jednotlivé rozhodčí a jako druhotnou částí by bylo informování ostatních. Bohužel musím konstatovat, že projekt se rozběhl, ale nyni stagnuje již celý rok na začátku. Jelikož se vše dělá ve volném čase zadarmo a pokud bychom chtěli toto zadat firmě, tak částka by se pohybovala od 50tis výše. Jelikož hlavní a jediný programátor je pracující student, neni volného času mnoho než pár hodin měsíčně. Jelikož se jedná o soukromý portál, který se programuje od začátku, nevyužívá žádné free zdroje (teď nemyslím třeba toto forum), tak je těžké do toho zapojit více lidí, i když by to za jistých okolností šlo, ale je to zase práce na víc, která se musí nějak koordinovat a na to bohužel není čas. Osobně již zvažuji ukončení tohoto projektu, ale ještě tomu dám rok a pak se rozhodnu. Co se týče informací a zdrojů pro tento web, tak se musí uznat, že většina informací o rozhodčích je ze zahraničí než z domácích soutěží. Většina článků je odněkud přebírána a článků nebo informací o domácích rozhodčích je minimum. Byla zde i připomínka, proč raději nepoužívat na stránkách ČR rozhodčích fotografie českých rozhodčích než z MLB. Velice rád bych je použil pokud by nějaké zajímavé a akční byly, ale žádné jsem na internetu nenašel (těch zajímavých). Odkaz na pravidla určitě vložit můžeme, v současnosti dostupné na webu ČBA. Na rosteru se v současnosti pracuje, ale není to tak jednoduché, protože se nejedná o pouhé zobrazení seznamu jmen, ale je tam vazba na interní systém a databazi, která se musí naprogramovat, ale věřím, že před novou sezonou zde bude. S mechanikou je to pro změnu taky složité. V češtině oficiální žádná neexistuje, vše je v angličtině a navíc chráněno autorskými právy. A zase to chce čas, aby se něco přeložilo, nakresilo a naprogramovalo, aby se to zde mohlo objevit.
Rozhodně nejsem v současnosti rád za to, jak tento web vypadá, ale stále se snažím doufat, aby ten web vypadal tak, jak jsem si představoval. Ale jak jsem psal v úvodu, je to soukromy projekt s oficialnimi zpravami nejen z CBA. Aby se web nějak aktualizval, čerpají se články z širokého okoli, protože informací o rozhodčích u nás je poskromnu. Jsem alespoň rád za to, že fungují nominace a pomahá to alepoň částečně rozhodčím. Před tímto webem nebylo nic. Takže doufam a věřím, že se to během příštího roku zlepší a jednotlivé sekce budou naskakovat rychleji než tomu bylo v letošním roce.