Provoz stránek

Zde lze rozebírat vše co se týká webu rozhočích ať se již týká samotné funkce nebo nefunkce, tak i návrhy, náměty co by bylo dobré zde umístnit, apod.

Moderátoři: David3, Admin

Provoz stránek

Příspěvekod Jakub Štrba #5 » pon 24. lis 2008 15:28:06

Ahoj všichni, jsem moc rád, že se konečně alespoň trošku pohlo z umpires.cz, je mi jasné pracovnéí vytížení každého z nás, ale přesto je to vcelku smutné, když to má být oficiální web českých rozhodčích a zájemce z Česka ať už o pískání nebo o další informace se dozví jen nominaci na MLB ASG a z ČR nic. V první řadě bych sem doporučil vložit pravidla pro laiky, mechaniku pro umpires a roster pro kouče. To by mohl být, myslím, dobrý začátek...
Kuba
Jakub Štrba #5

Re: Provoz stránek

Příspěvekod Admin » úte 25. lis 2008 8:24:57

Ano, stránky umpires.cz jsou nazvány oficiálními z důvodu, že se zde objevují oficiální informace, nominace apod., ale jedná se čistě o soukromý a nedotovaný (až na výjimky) projekt, který se snaží fungovat už nějakou řádku let. Za tu dobu se stránky několikrát změnily a rozšířily. K poslední změně došlo koncem minulého roku a to, že se změnilo kompletně celé jádro stránek. Cílem bylo vytvořit systém, který by převážně menežoval jednotlivé rozhodčí a jako druhotnou částí by bylo informování ostatních. Bohužel musím konstatovat, že projekt se rozběhl, ale nyni stagnuje již celý rok na začátku. Jelikož se vše dělá ve volném čase zadarmo a pokud bychom chtěli toto zadat firmě, tak částka by se pohybovala od 50tis výše. Jelikož hlavní a jediný programátor je pracující student, neni volného času mnoho než pár hodin měsíčně. Jelikož se jedná o soukromý portál, který se programuje od začátku, nevyužívá žádné free zdroje (teď nemyslím třeba toto forum), tak je těžké do toho zapojit více lidí, i když by to za jistých okolností šlo, ale je to zase práce na víc, která se musí nějak koordinovat a na to bohužel není čas. Osobně již zvažuji ukončení tohoto projektu, ale ještě tomu dám rok a pak se rozhodnu. Co se týče informací a zdrojů pro tento web, tak se musí uznat, že většina informací o rozhodčích je ze zahraničí než z domácích soutěží. Většina článků je odněkud přebírána a článků nebo informací o domácích rozhodčích je minimum. Byla zde i připomínka, proč raději nepoužívat na stránkách ČR rozhodčích fotografie českých rozhodčích než z MLB. Velice rád bych je použil pokud by nějaké zajímavé a akční byly, ale žádné jsem na internetu nenašel (těch zajímavých). Odkaz na pravidla určitě vložit můžeme, v současnosti dostupné na webu ČBA. Na rosteru se v současnosti pracuje, ale není to tak jednoduché, protože se nejedná o pouhé zobrazení seznamu jmen, ale je tam vazba na interní systém a databazi, která se musí naprogramovat, ale věřím, že před novou sezonou zde bude. S mechanikou je to pro změnu taky složité. V češtině oficiální žádná neexistuje, vše je v angličtině a navíc chráněno autorskými právy. A zase to chce čas, aby se něco přeložilo, nakresilo a naprogramovalo, aby se to zde mohlo objevit.

Rozhodně nejsem v současnosti rád za to, jak tento web vypadá, ale stále se snažím doufat, aby ten web vypadal tak, jak jsem si představoval. Ale jak jsem psal v úvodu, je to soukromy projekt s oficialnimi zpravami nejen z CBA. Aby se web nějak aktualizval, čerpají se články z širokého okoli, protože informací o rozhodčích u nás je poskromnu. Jsem alespoň rád za to, že fungují nominace a pomahá to alepoň částečně rozhodčím. Před tímto webem nebylo nic. Takže doufam a věřím, že se to během příštího roku zlepší a jednotlivé sekce budou naskakovat rychleji než tomu bylo v letošním roce.
Admin
Administrátor

Příspěvekod Jakub Štrba #5 » stř 26. lis 2008 11:23:58

Jen doufám, že to nebereš ode mne nějak osobně. Pamatuji si, jak jsem se Tě na provoz webu ptal na loňském PBT, kdy se web rozjel. I tehdy mě spíš mrzelo, že nezůstal někde na záloze web starý, jak to třeba je u baseball.cz. Když se rozjel dlouho avizovaný nový web, čekal jsem alespoň převzetí rubrik z něj(roster, mechanika-klidně in english, aspoň nějaká- či pravidla), nic kromě nominací ale nefunguje. Ale nechci být nevděčný, ani to dělat sám, patří Ti Davide velké díky za to, že se naše nominace dopracovaly do podoby, v jaké jsou teď, tudíž s rychlou aktualilzací a dostupností... Každý admin má milion práce a milion lidí okolo, kteří radí, co dělat ještě víc, ale nejsou ochotni to dělat sami. Jen tahle část fóra přímo vybízí k návrhům a impulsům, tak doufám, že tak i bude bráno, a nikoli jako kritika, jako která to teď vypadá.
K.
Jakub Štrba #5

Příspěvekod Admin » čtv 27. lis 2008 11:00:28

Osobně si beru to, že to stále nefunguje, ale jelikož to důležité neprogramuji já, takže těžko se mohu pohnout dál. Roster se snad podaří do konce roku. Jinak učitě děkuji za připomínky, takto jsem si to právě představoval. Je lepší mít podněty teď kdy se to programuje, než potom, až je to hotové a někoho napadne, že by tam mohlo být to nebo zase ono. Takže doufám, že se připojí více lidí, kteří mají co říct.
Admin
Administrátor

Zpět na www.umpires.cz